Les petites i mitjanes empreses (pimes) i els treballadors autònoms gaudeixen a partir d’avui d’una sèrie d’avantatges sobre els seus subministraments energètics, aprovats pel govern central. Les propostes s’orienten a protegir el teixit econòmic en un moment d’aturada general com la que ha provocat el coronavirus. Les mesures s’estableixen al Reial Decret Llei 11/2020, publicat l’1 d’abril del 2020, i contemplen el següent:

 

    1. Es permet a petites i mitjanes empreses i a treballadors en règim d’autònoms reduir la potència contractada de llum i gas. Aquesta és una opció que PEUSA va activar a mitjans de març per als seus clients del sector industrial.
    2. Les petites i mitjanes empreses i els treballadors autònoms poden suspendre temporalment el subministrament elèctric i de gas.
    3. Així mateix, les pimes i els autònoms poden ajornar el pagament de subministraments d’energia elèctrica i gas.
    4. Els treballadors autònoms que hagin cessat la seva activitat o que hagin vist reduïda la seva facturació poden sol·licitar temporalment el bo social per a la seva residència habitual.

Reduir la potència contractada de llum i gas.

Mentre estigui actiu l’estat d’alarma, les petites i mitjanes empreses i els treballadors autònoms poden reduir la potència contractada, i recuperar-la després sense cost. Aquesta mesura, promoguda per PEUSA ja fa una setmana, ara serà d’aplicació a totes les empreses comercialitzadores d’energia. El canvi temporal a una tarifa més econòmica sense cost també inclou els subministraments de gas. El termini per restablir sense cost la potència o tarifa anterior serà de 3 mesos a partir de la fi de l’estat d’alarma, a petició del client i amb una anticipació de 5 dies.

Des de l’Oficina Virtual podeu sol·licitar un canvi de la potència contractada.

Heu d’escollir l’opció Perfil i, un cop dins, adreçar-vos a Canvi titular / tarifa / potència.

Suspendre temporalment el subministrament elèctric i de gas.

Es permet a petites i mitjanes empreses i a treballadors autònoms suspendre temporalment el subministrament elèctric i de gas. Aquesta suspensió temporal comporta no tenir subministrament a partir de la data en què se sol·liciti, sempre dins el període reconegut com a estat d’alarma per la crisi del Covid-19. La reactivació del subministrament haurà de fer-se efectiva en el període dels 3 mesos posteriors a la finalització de l’estat d’alarma, i sempre a partir de la petició del client.

Des d’aquí podeu suspendre temporalment els vostres subministraments de llum i gas.

Ajornar el pagament de subministraments d’energia elèctrica i gas.

Les petites i mitjanes empreses i a treballadors autònoms poden ajornar el pagament de les seves factures de subministrament de llum i gas que corresponguin a períodes temporals inclosos dins l’estat d’alarma. L’import d’aquestes factures es fraccionarà en parts iguals i es cobrarà al llarg dels 6 mesos posteriors a la finalització de l’estat d’alarma. Durant aquests 6 mesos no es podrà canviar de companyia comercialitzadora.

Des d’aquí podeu ajornar el pagament de factures de llum i gas.

Sol·licitar temporalment el bo social per a la residència habitual, en el cas de treballadors autònoms.

Els autònoms que hagin cessat la seva activitat o que hagin vist reduïda la seva facturació a causa de la crisi del Covid-19, tindran dret a sol·licitar temporalment el bo social per al subministrament de la seva residència habitual i durant el període d’estat d’alarma. El termini màxim d’aquesta mesura serà 6 mesos des de la finalització de l’estat d’alarma, a partir del qual el subministrament perdrà la bonificació.

Tanmateix, PEUSA posa a l’abast de tots els seus clients, autònoms i particulars, una línia d’ajuda a través del Consorci d’Atenció a les persones de l’Alt Urgell (residents a l’Alt Urgell) i del seu propi servei d’atenció al client, per mitigar els efectes econòmics que la crisi sanitària actual està tenint en les llars.

Per a més informació adreceu-vos al nostre telèfon d’atenció gratuït 900 373 884, des del que t’atendrem de 9 a 14h i de 15 a 17h de dilluns a divendres.

Si no et vols perdre les últimes notícies…