Donada la situació excepcional de la crisi del Covid-19, oferim als nostres clients  d’empresa i autònoms la possibilitat de reduir a partir d’avui la potència contractada i durant un període determinat de temps. Aquesta mesura està pensada per a casos en què l’activitat productiva i econòmica ha disminuït i, per tant, és oportú rebaixar la potència elèctrica durant un període de temps. Un cop es retorni a la normalitat, es podrà recuperar la potència contractada originalment i sense cap cost addicional per al client, ja que serà Hidroelèctrica del Valira qui assumirà aquesta despesa.

La nostra intenció és oferir aquesta opció a tots els nostres clients, possibilitat que estem planificant i sol·licitant a totes les empreses distribuïdores. Reduir la potència està limitat a un període d’un any, si bé PEUSA DISTRIBUCIÓ, la distribuïdora de la majoria  dels nostres clients, ha eliminat aquesta restricció donat l’estat d’alarma en què ens trobem.

Així mateix, continuem a disposició dels usuaris amb dificultats de pagament per gestionar les obligacions que tinguin pendents.

Podeu sol·licitar la reducció de potència temporal a través dels nostres canals no presencials:

comercialitzacio@peusa.org

Telèfon gratuït d’atenció al client 900 373 884

Oficina Virtual per a tràmits i consultes

www.peusa.org

PREGUNTES I RESPOSTES SOBRE LA POSSIBILITAT DE REDUIR POTÈNCIA PER A EMPRESES I AUTÒNOMS:

Cal aportar documentació per a fer la disminució? No.

Té cos la disminució? No.  Malgrat algunes distribuïdores cobren per aquest servei 9,04 € + IVA, Hidroelèctrica del Valira no el repercutirà als seus clients.

Quan triga en fer-se efectiva la reducció? Pot fer-se en el termini màxim de 5 dies si no cal fer cap actuació al comptador.  Si cal fer algun tipus d’intervenció en el comptador, es podria ampliar  a un termini màxim de 15 dies. De tota manera, i vista l’excepcionalitat de la situació, gran part de les distribuïdores estan reduint aquests terminis al mínim indispensable.

Hi ha limitacions d’algunes distribuïdores per a reduir i ampliar potència en un període de temps inferior a l’any? Si, encara que són poques les distribuïdores que no permeten fer aquesta rebaixa si ja s’ha tramitat un canvi de potència en els darrers 12 mesos. Podeu fer la sol·licitud i us informarem personalment si esteu dins aquesta casuística.

Puc reduir la potència tant com vulgui? Depèn del cas, nosaltres aconsellem mantenir una potència suficient perquè els aparells elèctrics que continuen connectats durant el període de rebaixa de potència puguin funcionar amb normalitat.

Cal aportar documentació per a augmentar de nou la potència? No si voleu tornar a la potència que teniu actualment. Si s’augmenta més, i sobrepassa la potència màxima admissible informada per al vostre subministrament, si que seria necessària documentació tècnica.

Té cost tornar a augmentar potència? Les empreses distribuïdores cobren  9,04 €  + IVA per l’actuació en el comptador i també els drets d’accés que són de 19,70€+IVA per kW a augmentar de nou.  En cas de ser client d’Hidroelèctrica del Valira, i com a mesurar excepcional i de suport a l’empresa  i els autònoms, serà la companyia qui assumirà aquest cost per als subministraments de fins a 15 kW de potència contractada. Per a la resta, assumirem les despeses derivades de les actuacions en el comptador.

I si tinc més de 15 kW de potència contractada? En aquests casos es pot reduir la potència contractada dels períodes més cars (P1 i P2) i deixar el període vall (P3) amb la potència actual. D’aquesta forma ens evitem tràmits i costos addicionals quan vulguem retornar a la potència actual i l’estalvi continua sent important.

Quan triga en fer-se efectiu l’augment de potència? Pot fer-se en el termini màxim de 5 dies si no cal fer cap actuació al comptador.  Si calgués fer alguna intervenció al comptador, es podria ampliar  fins a un termini de 15 dies. De tota manera, i vista l’excepcionalitat de la situació, moltes empreses distribuïdores estan realitzant aquests tràmits en el temps mínim indispensable.

Si no et vols perdre les últimes notícies…