Des de PEUSA contribuïm amb 50.000 € a posar en marxa accions concretes de suport a persones en situació vulnerable a causa de la crisi del coronavirus.  La gestió d’aquestes ajudes es farà des del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU),  entitat amb qui col·laborem activament des de fa molts anys, com a mesura de compromís amb la societat i els més vulnerables. 

L’aportació econòmica serveix per cobrir els rebuts de subministrament energètic de les llars, ja sigui llum o gas, i també les necessitats bàsiques de les persones que vegin afectada la seva economia familiar per la crisi del coronavirus. Aquest suport es posa a disposició de tots els nostres clients i dels residents a l’Alt Urgell que no puguin fer front als rebuts dels subministraments energètics o es trobin en situació de vulnerabilitat.

Aquestes mesures són un complement que considerem imprescindible a les normes que ja ha marcat el govern envers els consumidors vulnerables, a qui hem ampliat les garanties de subministrament mentre es mantingui l’estat d’excepció. La nostra implicació amb el territori i els nostres clients és màxima i contemplem ampliar aquesta xifra o iniciar noves accions si fos necessari. D’altra banda, Jordi Fàbrega, president del Consorci i alcalde de la Seu d’Urgell, destaca que “aquesta aportació serà de gran ajuda per a les famílies que patiran un empitjorament de la seva situació  econòmica a causa de la crisi del Covid-19”.

La gestió del Consorci garanteix la distribució d’aquestes ajudes amb criteris d’equitat i justícia social i també sota una normativa legal que protegeix els sectors més vulnerables de la societat. L’import dels 50.000 € se suma a l’aportació que fem cada any d’acord amb el Consorci per cobrir els rebuts dels clients amb condició de pobresa energètica i amplia també el seu àmbit perquè s’aplica a totes les persones vulnerables.

Com sol·licitar l’ajut?

El Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell gestiona directament les ajudes als residents a la comarca. Els clients d’altres zones del país s’han de posar en contacte amb nosaltres a través del telèfon gratuït 900 373 884. Mentre duri el confinament, el Consorci sols atendrà casos urgents i el pagament de rebuts energètics es tramitarà quan finalitzi l’estat d’alarma a través dels seus canals habituals:

serveis.socials@capau.cat

Tel. 973 354 102 de 9 a 14 h de dilluns a divendres

Així mateix, des de l’inici de l’estat d’alarma pel coronavirus, oferim l’opció de rebaixar la potència contractada i recuperar-la després sense cost als nostres clients industrials i autònoms, que s’hagin vist obligats a cessar o reduir la seva activitat. Aquesta rebaixa pot suposar un estalvi important en la factura de la llum. Els costos de l’augment posterior de potència queden coberts per nosaltres.

Podeu sol·licitar aquí la reducció temporal de potència:

comercialitzacio@peusa.org

Telèfon gratuït d’atenció al client 900 373 884

Oficina Virtual per a tràmits i consultes

Si no et vols perdre les últimes notícies…