Un càmping al bell mig del Pirineu per al qual el 90% dels clients provenen del Barcelonès, una companyia de Puigcerdà que promou esports d’hivern a La Cerdanya, una indústria amb maquinària pesada amb base a La Seu d’Urgell que programa viatges comercials per tota la península, o una jove pastora de Tuixent que ven formatges artesans recorrent amb una furgoneta els mercats del Pallars de cap de setmana. Totes aquestes iniciatives empresarials i emprenedores del Pirineu han hagut de replantejar la seva activitat professional arran de la pandèmia per Covid19. Sigui a l’escala que sigui, la realitat del darrer any i mig ha afectat tant a empreses de gran envergadura, com a propostes familiars o unipersonals.

Situem-nos en un bungalow de fusta en un camping de l’Alt Urgell, en un entorn com tants d’altres de muntanya: envoltat de cims, prop d’un riu, amb un ambient plàcid i des del que es poden fer excursions a peu, navegar remant un caiac, endinsar-se en un avenc fent espeleologia i, fins i tot, organitzar rutes a cavall. Es miri com es miri, el paradís vist amb ulls de qui viu a ciutat. És per això que haver de penjar el cartell de tancat i quedar-se de braços creuats perquè els clients estan confinats i no poden sortir de la seva ciutat semblava una broma impossible fa poc menys d’un parell d’anys. Avui sabem que és una realitat insòlita contra la que poc es podia fer i, a banda, les despeses fixes seguien arribant puntuals… Per això des de PEUSA ens vam posar en marxa i, entre d’altres coses, vam proposar a empresa, indústria i autònoms poder reduir la potència elèctrica contractada i recuperar-la més endavant sense cost.

El responsable del nostre càmping de muntanya respira una mica més alleujat des que va rebre la comunicació. “Per al Càmping Pont d’Ardaix poder-nos acollir a la proposta de PEUSA de reduir la potència elèctrica contractada mentre el negoci va estar completament aturat, i recuperar-la sense cost va ser una gran tranquil·litat”, explica Josep Ballbé, director d’aquest espai que està obert tot l’any, tant amb una proposta d’hivern com d’estiu. La ubicació i format del càmping el fan un lloc idoni per a clients que busquen una base des de la qual gaudir del contacte amb la natura a l’estiu i també practicar esports d’hivern.

L’any 2020 la pandèmia va obligar el càmping a tancar 6 mesos i l’any 2021 han sigut 3 mesos. “A grans trets, l’estalvi que hem aconseguit l’any 2020 ha sigut de 6.000 €, gràcies a acollir-nos a la proposta de PEUSA de reduir la potència contractada”, explica el seu director, mentre apunta que l’any 2021 l’estalvi és també proporcional. Aquest és clarament un negoci que viu del turisme i adreçat a públic de més enllà del Pirineu, bàsicament nacional, que disposa de parcel·les de manera estable i també de lloguer. “Al tancar-se la possibilitat de mobilitat de les persones, vam haver de tancar”, conclou Ballbé de manera contundent.

L’estalvi assolt l’any 2020 pel Camping Pont d’Ardaix (Alt Urgell) ha sigut de 6.000 €, gràcies a acollir-se a la proposta de PEUSA de reduir la potència contractada, i recuperar-la més endavant sense cost.

Energia solidària

Assumir aquesta rebaixa de potència dels nostres clients i que la puguin recuperar quan ho decideixin sense cap cost ha suposat per a PEUSA un import total de més de 250.000 €. “Des del primer moment vam entendre que calia estar al costat de les empreses del territori en un moment tan complicat”, explica Joel Boix, director comercial de l’empresa. A més, també vam oferir la possibilitat de fraccionar els pagaments, per compensar la caiguda dels ingressos del seu negoci. Segons apunta Joel Boix, “l’energia del Pirineu no és només verda sinó també solidària i, alhora, una companyia energètica compromesa amb la seva gent i les seves entitats”.

“L’energia del Pirineu no és només verda sinó també solidària”
Joel Boix, director comercial de PEUSA

Si no et vols perdre les últimes notícies…