L’equipament informàtic i audiovisual destinat a usuaris és clau per al Taller Claror per poder donar continuïtat a les activitats adreçades a persones amb discapacitat intel·lectual de l’Alt Urgell. I ha sigut una eina rellevant i especialment útil durant els moments més crítics del confinament degut a la pandèmia per Covid19. Per això, des de PEUSA estem contents de contribuir a que el Taller Claror pugui adquirir aquests recursos tecnològics. Recentment s’han utilitzat per enregistrar sessions d’activitat física, classes de música i tallers de teatre per ser impartits a distància, entre d’altres. També s’han enregistrat entrevistes com a part del projecte Veus de l’entitat, que actualment atén 25 persones entre els 20 i els 60 anys.
“Si no fos per les noves tecnologies, ens hauríem quedat totalment aïllats a causa de la pandèmia”, explica Carme Sebastià, directora del Taller Claror. “Gràcies a les tauletes i als ordinadors podem proposar a les persones que prenguin part en tallers formatius i també continuar amb les sessions habituals de fisioteràpia, per exemple”. La facilitat de connexió per videoconferència ha permès també mantenir un vincle fluid, per exemple, amb una experiència similar a la ciutat de Balaguer.

El gruix de l’activitat del Taller es cobreix gràcies a ser un centre concertat amb un equip d’especialistes en treball ocupacional, treball social, logopèdia i fisioteràpia, entre d’altres. Per seguir impulsant els serveis de taller ocupacional, llar-residència i club esportiu és important la col·laboració d’empreses i organitzacions: “sense l’aportació d’entitats com ara PEUSA no podríem posar en marxa activitats bàsiques per als usuaris”, apunta Carme Sebastià.

“Si no fos per les noves tecnologies, ens hauríem quedat totalment aïllats a causa de la pandèmia”

Carme Sebastià, directora del Taller Claror

Jardineria, paper i informàtica

El dia a dia de la dedicació ocupacional contempla tasques de jardineria, així com manipulats sobretot de paper, venda de mobles de segona mà i també feines que impliquen tractar amb noves tecnologies. La dedicació de les persones del Taller Claror és tan versàtil com diversa i s’adapta a la demanda, tant d’empreses com d’entitats i administració.  “Ens adaptem a la situació i treballem molt amb noves tecnologies”, comenta la seva directora, “l’Ajuntament de la Seu impulsa el projecte Punt Òmnia en què diverses entitats ens ofereixen suport informàtic”.

La pandèmia per Covid19 ha modificat moltíssim l’activitat del centre, que torna a emprendre la seva tasca presencial al setembre, amb totes les mesures i reserves que siguin necessàries.

Us podeu donar d’alta com a socis del Taller Claror per donar-hi suport i afegir-vos als actuals 300 membres que té l’entitat, i que són des de persones individuals, fins a empreses, entitats i organitzacions, vinculades directament amb la salut mental i sense aquest vincle.

Si no et vols perdre les últimes notícies…