La justícia social al món és el lema que les Nacions Unides proposen per al 20 de febrer. Des de PEUSA focalitzem la nostra contribució social al Pirineu, el territori en què tradicionalment concentrem una major activitat. Si bé el nostre servei de subministrament d’energia 100% renovable és per a tot l’Estat espanyol, té lògica que l’acció social més directa tingui un abast local.

Invertim en les persones mitjançant la nostra col·laboració amb Càritas Urgell, amb Aliments per a la Solidaritat (vinculada amb la Creu Roja) i amb l’ONG La Seu solidària.

Càritas d’Urgell destaca la nova oferta de servei de bugaderia a través de l’empresa d’inserció Nougrapats, destinat a hotels, restaurants, turisme rural i també a entitats i clubs esportius, i d’un nou centre de recollida i  tria de roba al polígon industrial de la Seu d’Urgell. Com a curiositat, Nougrapats disposa de plaques solars d’autoconsum.

Entre els recents projectes de Càritas destaquen el programa d’acompanyament i acollida a les famílies i particulars, el reforç educatiu per a infants i joves, el d’inserció laboral i el servei d’ajudes socials. En aquest darrer paquet d’ajudes s’inclouen les d’alimentació, habitatge, subministraments essencials (electricitat, gasoil i aigua), salut, gent gran, transeünts i ajudes escolars.

L’ONG La Seu solidària impulsa tant propostes concretes a la Seu i la comarca, com iniciatives de caràcter internacional en les que sempre hi intervenen professionals i voluntaris propis. “Som una ONG petita i la col·laboració de PEUSA contribueix a que la nostra petita societat sigui més justa”, explica Lurdes Porta, vocal de l’entitat. “El suport de companyies com l’elèctrica de la Seu és molt rellevant per a nosaltres i per al territori, per facilitar-hi la vida sobretot de nens, dones i gent gran. La nostra és una comarca de muntanya i cal tenir cura de la població gran que viu sola”.itiu, que des de PEUSA ho valorem com la millor contribució.

“La col·laboració de l’empresa contribueix a que la nostra petita societat sigui més justa”

Lourdes Porta, vocal de l’ONG La Seu Solidària

La iniciativa Aliment viu és una de les que articula la nostra col·laboració, ja que està clarament lligada al territori i consisteix en una sèrie de vals per a aliments frescos per a famílies. Donat que les aportacions es fan dos cops l’any, des de l’ONG també es procura col·laborar amb joguines en el període de Nadal, en col·laboració amb Kids & Us i l’Institut La Valira, de la Seu.

A banda de contribucions directes, una de les nostres participacions és cedir un vehicle elèctric per ajudar en la logística de repartiment que es fa des del Banc dels aliments. D’aquesta manera, s’utilitza un cotxe que no fa cap emissió de CO2 per ajudar a la distribució de queviures que es fa des d’aquesta iniciativa, coordinada pel Consorci de la Creu Roja de la Seu i Aliments per la solidaritat.

“La sensibilització i contribució de l’empresa ens permet dedicar recursos a més accions”, explica Lurdes Porta, “i centrar-nos per exemple en una novetat com és material escolar i beques perquè nois i noies tinguin un complement si han d’estudiar fora de la Seu”. I recorda que viure al Pirineu implica que els joves que volen estudiar a la universitat hagin de fer un esforç considerable en desplaçament i habitatge.

Facilitar la vida de les persones i contribuir a una societat més justa té un retorn tant positiu, que des de PEUSA ho valorem com la millor contribució.

Si no et vols perdre les últimes notícies…