El nostre compromís amb el desenvolupament del Pirineu ens ha portat a establir un acord de col·laboració amb l’associació empresarial Pallars Actiu, amb seu a Tremp. En virtut d’aquest pacte, ja treballem colze a colze amb professionals i companyies del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Aran per impulsar una realitat econòmica amb empenta i connectada al territori.

Això suposa, entre d’altres, identificar oportunitats d’evolució de l’entorn, sempre respectuoses amb la realitat de les poblacions i amb les seves necessitats medi ambientals. També implica contribuir de manera activa a generar sinèrgies de creixement comú, sempre en clau local i amb una visió d’obertura i progrés. Així mateix, prendrem part en accions de formació gràcies a la vinculació de Pallars Actiu amb la Cambra de Comerç de Lleida i amb Global Lleida, entre d’altres.

“Apostem per empreses de l’Alt Pirineu i l’Aran i per això PEUSA forma part de Pallars Actiu, perquè ens aporta”, explica Eva Fiter, gerent d’aquesta empresa públic-privada fundada l’any 2013 amb l’objectiu de dinamització econòmica i, de retruc, social. L’entitat col·labora també amb dues organitzacions similars: Àpat, que concentra empreses turístiques, i la Comunitat de regants.

Les necessitats del territori

Els objectius del Pallars Actiu passen tant per estudiar propostes de projectes empresarials per donar-hi suport (logístic, de cerca d’inversió, de connexió entre empreses i professionals, etc.), com promoure la connexió entre grups d’empreses o entre professionals per identificar i fer créixer les oportunitats empresarials i de negoci.

“Apostem per empreses que ens aportin i per això PEUSA forma part de Pallars Actiu”

Eva Fiter, gerent de Pallars Actiu

Entre d’altres, Pallars Actiu està involucrada en projectes del sector primari vinculats amb la cervesa artesana, amb l’explotació cinegètica de carn de caça per comercialitzar-la a la resta d’Europa i amb l’anàlisi d’una proposta de creació del Tren dels cims, un carrilet turístic i medi ambiental a la Vall Fosca.

Per tal de conèixer de primera mà l’opinió i necessitats sobre el terreny, Pallars Actiu ha posat en marxa una enquesta digital sobre teletreball per impulsar oportunitats professionals al Pallars i a l’Aran, comarques afectades per despoblació rural. Per això, es vol arribar a persones que vulguin un canvi de vida per instal·lar-s’hi i treballar-hi, que estarà activa fins al setembre de 2020. “Una de les nostres principals accions és promoure l’aliança entre ajuntaments i empreses, per oferir tots els recursos disponibles des d’un únic suport web”, explica Eva Fiter. “A banda de la necessitat de garantir wifi, connectivitat, infraestructures que facilitin mobilitat i disponibilitat d’habitatge”, explica. Per això, l’entitat s’ha adherit a la taula de l’habitatge que impulsa l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Des de PEUSA estem molt engrescats amb aquesta nova oportunitat de creixement de l’entorn del Pirineu.

Si no et vols perdre les últimes notícies…