Les claus de l’augment del preu de l’electricitat les primeres setmanes de gener 2021 són la combinació d’almenys 4 situacions pròpies del funcionament del mercat elèctric.
 1. Alt preu de les energies fòssils.

El carbó i el gas són els combustibles fòssils que impulsen les centrals tèrmiques productores d’energia i s’han encarit al mercat de l’energia.

 1. Escassa producció d’energia solar fotovoltaica i eòlica.

Les condicions meteorològiques incideixen de manera clara en la generació energètica renovable. Cal tenir en compte que l’energia 100% verda és més econòmica i cada vegada intervé de manera més     decisiva en el càlcul del preu de l’energia. Però en dies de temporal de fred hi ha pogut intervenir poc, perquè ha caigut la generació.

 1. Augment de la demanda.

L’acusat augment de la demanda d’energia a causa de les baixes temperatures ha incidit en el seu preu, d’acord amb el funcionament del mercat.

 1. Emissions de CO₂

Ha augmentat el preu del gas natural, així com el valor que les companyies elèctriques han hagut de pagar per les seves emissions de CO₂.

Les dues tarifes que oferim des de PEUSA són la fixa i la indexada. Si ets client nostre, t’interessa saber:

Tarifa fixa:

 1. El preu de les nostres tarifes fixes no ha variat el gener de 2021 per als clients domèstics. Si la teva factura és més elevada, només és degut a un augment del consum.
 2. La tarifa fixa pot variar lleugerament durant l’any per adaptar-se a la tendència del mercat i per garantir sempre un preu competitiu amb energia 100% verda a la que mai carreguem cap cost afegit.
 3. Aquesta tarifa és la indicada per a usuaris amb un consum elevat durant els mesos de preus elevats (hivern), si bé també és adequada per als que tenen un consum baix.
 4. Els nostres clients domèstics són els més beneficiats per aquesta tarifa, ja que els ofereix un preu competitiu i la tranquil·litat que no els afecten els canvis sobtats del preu del mercat elèctric.

A més, si comparem els nostres preus amb els de les principals comercialitzadores (d’energia 100% verda i no), per segon mes consecutiu tenim les tarifes més competitives d’energia renovable de tot el territori espanyol.

Tarifa indexada:

 

 1. Varia cada mes depenent de les oscil·lacions del preu del mercat elèctric i des de PEUSA només hi apliquem el cost del servei de gestió.
 2. No s’ha de prendre com una tarifa puntual per a un sol mes, sinó que recomanem que es contracti amb un plantejament a mig termini on els mesos de preus baixos compensin els de preus alts.
 3. La recomanem a usuaris amb consums molt elevats i estables (indústria i empresa). Ara bé, en situacions puntuals pot ser la idònia per a un altre tipus de client. Per això, des de PEUSA fem accions comercials adreçades a clients en situacions que ho poden aconsellar, com és el cas dels negocis afectats per les mesures restrictives de Covid-19.
 4. Els clients d’empresa que tenen una tarifa a preu indexat se’ls fa una recomanació per al mes següent, ja sigui per mantenir la tarifa indexada,com per fer un canvi a un preu fixe.

Si no et vols perdre les últimes notícies…