Un dels principals motius és una reducció total de les emissions de contaminants, mantenint la mateixa potència que qualsevol altre vehicle, realitzant la recàrrega a casa o a qualsevol indret del territori que tingui punts de servei, una xarxa cada cop més extensa.
D’altra banda, la tecnologia els va donant cada vegada més autonomia, arribant fins a uns 300 o 400 quilòmetres amb facilitat. A més, el cost de la recàrrega elèctrica és la meitat de costosa que amb dels combustibles fòssils, tenint un manteniment un 40% inferior al d’un vehicle convencional.
Respecte la xarxa de punts de recàrrega, destaquem al Pirineu, dos punts de recàrrega gratuïts de vehicles elèctrics impulsats per PEUSA; dos a la Seu d’Urgell -essent un d’aquests el primer punt creat a tot el Pirineu, iniciant el projecte l’any 2016- i un a Martinet de Cerdanya.
En relació a la meteorologia i els cotxes elèctrics, afecta el fred al manteniment o funcionament d’un motor elèctric?
Efectivament, el fred extrem afecta en una petita reducció de la seva autonomia. Però pel que fa a la conducció en neu i altres elements del temps, no hi ha cap diferència amb un cotxe de combustible fòssil, simplement que s’ha d’adequar el vehicle a les condicions atmosfèriques adverses (cadenes per la neu, etc).
Segueix llegint el reportatge al web de MeteoPirineus.
Aconsegueix un patinet elèctric
Sortegem un patinet elèctric de la marca Infiniton a través de les xarxes socials.
Per aconseguir el patinet, només has seguir els perfils socials de @PEUSAenergia i @meteopirineus, i etiquetar a la persona a qui portaries a donar un tomb amb el nostre patinet.
Pots consultar les bases del sorteig seguint aquest enllaç.