Per segon any consecutiu, la cursa Ultra Clean Marathon 2019 arriba al Pirineu català i des de PEUSA patrocinem un tram del seu recorregut: l’etapa Lleida-Ripoll amb bicicleta de muntanya. L’edició d’enguany se celebra del 5 a l’11 de maig i recorre 700 Km de les nostres muntanyes, en una ruta circular que transita per zones d’alt valor paisatgístic, tot combinant 3 modalitats: etapes de córrer, de bicicleta i navegació per riu amb caiac.

La nostra col·laboració posa l’accent en la recollida de residus que s’han deixat a la muntanya. Entregarem obsequis a l’arribada de la primera etapa el diumenge dia 5 a Lleida i Joel Boix, director comercial de PEUSA, lliurarà el premi al residu més curiós a Ripoll, el dilluns 6 de maig.

Les accions concretes en què prenem part són les següents:

  • Acompanyament de la cursa en un tram de la segona etapa, entre Ponts i la Seu, amb un vehicle elèctric de PEUSA.
  • Neteja per part del personal de l’empresa, de l’àrea de descans de la carretera N-240 amb l’encreuament cap a Estamariu.
  • Entrega del premi al residu més perillós al final de l’etapa a Ripoll.
  • Selecció de residus que s’hauran recollit el diumenge dia 5 al riu Segre.  Aquesta activitat es durà a terme la Plaça de les Monges de la Seu d’Urgell, amb perones de l’equip de PEUSA i usuaris del Taller Claror.
  • Tindrem presència a la festa final que té lloc a Barcelona.

L’objectiu de la Ultra Clean Marathon és descobrir indrets naturals, incidir en els bons hàbits vinculats amb no deixar residus a la muntanya i mobilitzar el màxim nombre possible de persones. Aquesta cita anual busca conscienciar les persones sobre la importància de mantenir els espais naturals.

Els esportistes Albert Bosch i Nicole Ribera són els impulsors de les 7 etapes d’aquesta ‘ecocursa’, tal com la denominen, en què intervenen també la Xarxa de Custòdia del Territori, la Xarxa de Voluntariat Ambiental i l’Agència de Residus de Catalunya, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Obra Social “la Caixa”.

Una volta circular per Catalunya

La distribució per dies i modalitats esportives de les 7 jornades de la Ultra Clean Marathon 2019 culmina amb una volta circular per Catalunya de la següent manera:

  • Etapes 1 i 2: bicicleta.
  • Etapes 3, 4 i 5: corrent.
  • Etapes 6 i 7: navegant en caiac, nedant i a vela.

Si no et vols perdre les últimes notícies…