Fomentar l’esport és un dels nostres compromisos, que es concreta en donar suport a esdeveniments i equips locals com ara l’Escola de Futbol Orgèl·lia (EDFOR), l’equip femení Cadí la Seu de l’Associació Esportiva Sedis Bàsquet, el Club Cadí Canoë-Kayak de piragüisme i els esdeveniments de muntanya Circuit Fer i l’Enduro Arfa. La nostra voluntat és promoure valors com ara l’esforç, la constància, la col·laboració orientada a objectius comuns i el respecte al medi ambient.

Aquestes activitats esportives tenen com a fil conductor la voluntat de consolidar el vincle entre diversió i treball en equip. La convocatòria de competicions esportives facilita també que ens involucrem amb la realitat i els valors locals a l’Alt Urgell i a la Cerdanya. Per això, per a nosaltres és clau establir lligams amb els diferents agents implicats en les trobades. D’aquesta manera, s’enforteix la col·laboració amb l’entorn en el qual tenen lloc els esdeveniments, alhora que s’afavoreixen sinergies per impulsar propostes conjuntes.

Consolidar valors de base

Les competicions de piragüisme del Club Cadí Canoë-Kayak també reben el nostre suport, de manera que patrocinem diferents accions on es combina la competició amb la formació, en un esport fortament arrelat a la nostra zona.

El bàsquet també està present a la Seu i per aquest motiu patrocinem el Cadí la Seu, l’equip femení de l’Associació Esportiva Sedis Bàsquet. Amb aquest patrocini volem ajudar una de les entitats esportives més importants del territori i aconseguir la seva consolidació a la lliga femenina de bàsquet. La nostra vinculació també abasta el vessant social, ja que col·laborem amb el Sedis Airam, l’equip local que participa a la lliga FEDIC, l’Agrupació Esportiva de Foment de l’Esport per a Discapacitats.

Futbol amb impacte social

L’Escola de Futbol Orgèl·lia fomenta la pràctica d’aquest esport de base a tot l’Alt Urgell des de fa més de 20 anys. Alhora, vetlla per deixar una empremta positiva a la societat i desenvolupa un projecte futbolístic integral pel que fa a persones i a gestió esportiva. És aquesta visió la que ha portat a PEUSA i EDFOR a col·laborar plegats per ajudar nens que es trobin en una situació desfavorida mitjançant el futbol base, el treball en equip i l’aprenentatge constant.

L’acció inclou també la cobertura econòmica de totes les despeses relacionades amb la matrícula, l’escola, els desplaçaments i els equipaments, entre d’altres. L’acord tancat per aquestes dues entitats té una durada de 4 anys i compta també amb el suport del Consorci d’atenció a les persones de l’Alt Urgell.

Medi ambient i muntanya

I, pel que fa a activitats de muntanya, estem involucrats en el Circuit Fer i l’Enduro Arfa per la seva vinculació amb el respecte al medi ambient i per la dinamització que vehiculen dels diversos municipis del Pirineu que hi intervenen. Valors com ara la solidaritat, l’amistat i el respecte per l’entorn són els punts forts d’aquests dos certàmens periòdics que patrocinem.

En el cas del Circuit Fer, atorguem el premi ‘L’energia del Pirineu’ al participant que mostra uns valors més propers als de la nostra empresa. Per tant, seleccionem la persona que destaca per aspectes humans. Igualment, distingim els corredors que finalitzen almenys la meitat del recorregut de la cursa.

L’Enduro Arfa és un circuit que forma part de la Copa Catalana d’Enduro amb bicicleta de muntanya en el qual patrocinem la prova d’e-bike, una nova modalitat que inclou una competició.

Si no et vols perdre les últimes notícies…