Els membres de Càritas i de PEUSA ens hem reunit per posar-nos al dia dels projectes que l’entitat Càritas d’Urgell ha portat a terme durant el 2018 i presentar les novetats i objectius per al 2019.

Entre els principals projectes assolits el 2018 figuren el programa d’acompanyament i acollida a les famílies i particulars, el programa de reforç educatiu per a infants i joves, el programa d’inserció laboral i el servei d’ajudes socials. En aquest darrer paquet d’ajudes s’inclouen les d’alimentació, habitatge, subministraments essencials (electricitat, gasoil i aigua), salut, gent gran, transeünts i ajudes escolars entre altres.

Càritas d’Urgell destaca la nova línia de negoci de bugaderia a través de l’empresa d’inserció Nougrapats E.I, destinat a hotels, restaurants, turisme rural o bé entitats i clubs esportius, i d’un nou centre de recollida i  tria de roba al polígon industrial de la Seu d’Urgell.

Amb referència a les 829 intervencions que Càritas ha fet al territori amb matèria d’ajudes socials, el Director de PEUSA, Marcel Dorna, ha manifestat que: “més de 300 s’han pogut dur a terme a través de la nostra aportació i això ens facilita acomplir amb el nostre compromís social.  La col·laboració amb Càritas i amb altres entitats locals respon a la nostra voluntat de donar suport a totes aquelles iniciatives que comparteixen amb nosaltres uns objectius i valors de servei a la comunitat”.

Per la seva banda, Josep Casanova, Director voluntari de Càritas d’Urgell ha destacat que “les ajudes sense un acompanyament i una acció a totes les esferes de la vida de les persones resulten insuficients.  Des de Càritas apostem per la reinserció, la formació i la conscienciació com a eines imprescindibles per millorar la vida de les persones”.

Des del centre de Sant Ot de Càritas d’Urgell s’han atès 398 llars i s’han invertit 256.303,61€ durant el 2018, provinents en gran part d’empreses i entitats del territori, i de donatius particulars.  Des de PEUSA convidem a les organitzacions i ciutadans a conèixer la labor de l’entitat i a participar en els seus projectes de millora de la qualitat de vida de les persones que ens envolten.

A la reunió han assistit en Josep Casanova Obiols Director voluntari de Càritas d’Urgell, Marta Fortuny, Coordinadora General i Neus Puigsubirà, Cap de centre Sant Ot.  Per part de PEUSA han participat en la reunió el seu Director General, en Marcel Dorna, la Directora del Departament de Finances i Administració, Gemma Moliné i, la Cap d’Administració, Vanesa Mitjana.

Si no et vols perdre les últimes notícies…