inauguració punt de recàrrega

Des de PEUSA promovem la mobilitat elèctrica, ja que té un paper clau en l’estalvi i l’eficiència energètica, alhora que redueix l’impacte en la contaminació ambiental. No genera emissions ni contaminació acústica, és eficient ambientalment i contribueix a reduir la dependència energètica dels derivats del petroli. Per això, impulsem i oferim diversos punts de recàrrega de vehicle elèctric a l’Alt Urgell i a la Cerdanya, que estan ubicats als municipis de la Seu d’Urgell i Martinet de Cerdanya.

Els clients d’Hidroelèctrica del Valira poden utilitzar aquest servei gratuïtament i només han de disposar d’una targeta que els facilita l’accés i la recàrrega. Els usuaris que no siguin clients d’Hidroelèctrica del Valira poden donar-se d’alta a Electromaps i consultar a l’aplicació les tarifes per a cada punt de recàrrega. Des d’aquesta plataforma es poden localitzar tots els punts de recàrrega de vehicles elèctrics de l’Estat espanyol i, alhora, dona visibilitat a

les nostres infraestructures mitjançant eines digitals que faciliten l’accés als usuaris. La nostra voluntat és anar ampliant l’abast geogràfic al qual donem servei.
El subministrament de recàrrega de vehicle elèctric el proporciona la nostra comercialitzadora, Hidroelèctrica del Valira SL, i proporciona al 100% energia elèctrica renovable. Per tant, no emet gasos d’efecte hivernacle ni contaminants a l’atmosfera.

Un nou model energètic sostenible

La mobilitat elèctrica va en concordança amb el que recull el Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya, concebut amb la voluntat de consensuar un nou model energètic renovable, net, descentralitzat, democràtic i sostenible, d’acord amb els objectius de la Unió Europea en matèria d’energia. Aquest model té com a eixos bàsics d’actuació l’eficiència en els edificis, el vehicle elèctric, l’apoderament de la ciutadania i l’acció contra la vulnerabilitat energètica dels consumidors.
Per fomentar l’ús de la mobilitat elèctrica s’han pres algunes mesures:
• Impost de matriculació gratuït (en el cas del vehicle convencional, el cost d’aquest impost és d’entre 1.500€ i 2.000€) i descomptes en l’impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) de fins al 75%, depenent del municipi (en el cas del vehicle convencional, el cost de l’IVTM anual és d’entre 80 i 170€)
• Gratuïtat dels peatges en les autopistes de la Generalitat de Catalunya (ecoviaT)
• Tarifes reduïdes en aparcaments públics municipals.
• Menor despesa de manteniment
• A aquestes avantatges cal sumar-hi els derivats de la seva eficiència energètica. La despesa oscil·la entre 1 i 2€ per cada 100 km en funció de la tarifa contractada.

Si no et vols perdre les últimes notícies…