Les decisions d’un futur no massa llunyà les prendran qui avui són nens, nenes i joves. Per això, des de PEUSA ens hem proposat ajudar-los a jugar i aprendre alhora sobre què són les energies renovables, gràcies a quin procés es generen, de quina manera s’emmagatzemen i com contribueixen a reduir el canvi climàtic. Hem creat juntament amb l’empresa de la Seu MeteoPirineus un taller pràctic i un joc interactiu adreçats a escoles, per descobrir les renovables del Pirineu i el seu potencial.

La proposta s’anomena ‘Les energies netes del Pirineu’ i busca que l’alumnat d’entre 10 i 12 anys conegui les condicions morfològiques i climatològiques que fan del Pirineu un entorn favorable per generar energies 100% verdes.

El to i plantejament dels continguts és divulgatiu i essencialment pràctic i comença descobrint les muntanyes sobre una maqueta, per identificar-ne les valls i cims principals. S’identifiquen i localitzen el recorregut i la força dels rius, la força del vent i l’escalfor del sol com a fonts primàries generadores d’energies 100% renovables.

Segueix llegint si vols descobrir de quina manera es poden utilitzar aquestes forces naturals per produir energia neta.

L’Albert de Gràcia, de MeteoPirineus, explica en aquest vídeo la proposta de taller educatiu.

Si no et vols perdre les últimes notícies…