Puc contractar gas natural amb PEUSA?

Sí, subministrem gas natural tant a usuaris particulars com a negocis des de setembre de 2019, perquè és un producte de gran eficiència que aporta calor de manera immediata, tant per cuinar com per escalfar qualsevol espai. Un dels grans avantatges del gas és que permet l’ús simultani de diversos aparells amb una mateixa quota mensual i, a més, no cal instal·lar cap dipòsit i no es genera cap olor.

Vols contractar el consum de gas? Vine a les nostres oficines per rebre atenció personal, truca’ns al telèfon gratuït 900 373 884, o omple el formulari del nostre web per contractar gas.

El nostre servei de manteniment PEUSA GasProtect inclou el següent:

  • Quota mensual de 9,50€ (IVA inclòs). El primer any hi ha un descompte del 20% i queda en 7,60€ mensuals.
  • Revisió anual de la caldera.
  • Revisió del sistema de calefacció: circuit hidràulic, caldera i radiadors.
  • Revisió dels gasodomèstics més comuns.
  • Anàlisi ambiental i de combustió de la instal·lació.
  • Neteja de l’equip / caldera.

Els extres que cobreix el preu de contractació:

  • Desplaçament + 3 hores de mà d’obra en el cas d’avaries, sense límit d’intervencions.
  • Un any de garantia en totes les reparacions.
  • Inclou el suplement en cas d’urgència i la planificació de la intervenció en menys de 3 hores.
  • Atenció telefònica 24 h/7 dies a la setmana, tot l’any.

Què ha de fer una comunitat de veïns per instal·lar carregadors de vehicle elèctric?

Per poder instal·lar un punt de recàrrega de vehicle elèctric a una plaça d’aparcament comunitària cal notificar-ho per escrit a la presidència de la comunitat o a l’administració i enviar-los el projecte tècnic. Ara bé, la comunitat pot proposar com a alternativa fer una instal·lació comú que satisfaci les necessitats presents i futures de tots els veïns de l’aparcament.

Un punt de recàrrega individual només permet un únic vehicle, ja que respon a una necessitat particular, si bé la instal·lació s’ubica a un aparcament comú. En canvi, els punts de recàrrega comuns són compartits per tots els veïns i suposa un únic subministrament d’energia per a tots. A partir de l’evolució i el creixement del parc de vehicles elèctrics a Catalunya, aquesta solució té sentit a mig i llarg termini des d’un punt de vista tècnic, administratiu i econòmic.

Pel que fa a la connexió al comptador de l’habitatge, es pot aprofitar el subministrament elèctric existent a l’edifici o se’n pot contractar un de nou i tramitar una nova alta per a la càrrega del vehicle elèctric.

Qualsevol persona que viu en una comunitat de veïns té dret a carregar el seu vehicle elèctric a la seva plaça d’aparcament

Cal ampliar la potència energètica de l’habitatge?

En habitatges unifamiliars o a places d’aparcament individuals connectades al subministrament principal, cal comprovar que la potència contractada (habitualment d’uns 5,75 kW) és suficient per proporcionar energia elèctrica al vehicle mitjançant un endoll amb la potència habitual de 3,3 kW (220V i 16A). La càrrega es fa de nit, quan no hi ha gairebé consum. 

Per a comunitats de veïns on es vol instal·lar un o diversos punts de recàrrega comuns, s’ha d’estudiar la potència a contractar i fer la instal·lació o adaptar l’existent.

 

Em quedaré sense llum o gas si canvio l’empresa que em proporciona electricitat?

En cap moment et quedaràs sense llum ni gas durant el procés de canvi de companyia subministradora. Nosaltres ens ocupem de totes les gestions per fer el canvi de manera totalment gratuïta i amb totes les garanties. El canvi de comercialitzadora és una gestió ràpida i senzilla. Si has decidit contractar  la llum o el gas natural amb PEUSA, has d’escollir una tarifa. També t’ajudarem a comprovar si la potència que tens contractada és la que s’ajusta més a les teves necessitats i si et convé l’opció de discriminació horària, amb consums més barats a determinades hores del dia.

Cal diferenciar el canvi de comercialitzadora (la companyia amb la que tens contractada el servei i t’envia les factures) i l’alta de subministrament a una companyia. La nova alta només s’ha de fer si, per alguna raó, no disposem de llum o gas perquè s’ha interromput per algun motiu.

Contracta llum 100% renovable amb PEUSA des d’aquí: només has de disposar d’una factura de la llum, una fotografia del teu DNI i el número de compte. Contracta gas natural amb PEUSA des del nostre web: només necessites tenir a mà el teu DNI, una factura de gas i el número de compte.

Et podem ajudar amb tot el tràmit des del telèfon gratuït 900 373 884 i també et facilitem les vies per contactar amb nosaltres.

Què és el producte Energia Activa i perquè em pot ser útil?

És un estudi personalitzat Energia Activa que enviem mensualment a tots els nostres clients i que recull les dades de consum elèctric, mostra els hàbits de consum i dona pistes per estalviar i ser més eficients en el consum. L’objectiu d’aquest informe és oferir informació addicional a la que consta a la factura, mostrada de manera molt gràfica i visual, per ajudar-te a prendre decisions sobre el teu consum elèctric.

Per rebre l’informe Energia Activa has d’activar el servei de factura electrònica i marcar tots els ‘clics’ que figuren al peu del formulari.

La nostra voluntat és que siguis actiu i prenguis decisions sobre amb el teu consum d’energia elèctrica i gas. Per exemple, per decidir sobre canvi de tarifa, reduir la potència contractada o sobre contractació d’autoconsum. En definitiva, volem que guanyis protagonisme i puguis decidir on, quan i com consumir. I per això et facilitem totes les dades sobre l’ús que fas de l’energia i t’informem sobre productes, consells i recomanacions per estalviar.

Puc fer gestions via internet?

Sí, des de l’oficina virtual de PEUSA pots fer tot tipus de tràmits, de manera pràctica i sense necessitat de desplaçar-te a les nostres oficines. Un cop t’hi hagis donat d’alta, pots consultar els productes que tens contractats amb nosaltres i fer totes les gestions relacionades amb els servies que t’oferim.

Per tant, pots consultar i modificar la tarifa escollida tant de llum com de gas, pots revisar si tens contractada la discriminació horària (que et proporciona preus més assequibles a determinades hores del dia), pots veure i descarregar l’històric de les teves factures, pots fer un canvi de titular d’un contracte, pots consultar la potència contractada i de modalitat de pagament, entre moltes d’altres gestions. 

Si no et vols perdre les últimes notícies…