Des d’aquesta temporada d’hivern donem suport a XCircuit Pirineus nòrdic esquí, una sèrie de 6 marxes populars d’esquí de fons que se celebren a 7 estacions del Pirineu català, França i Andorra. Amb aquesta iniciativa, ens afegim a la voluntat de recuperar el caràcter popular i obert de les rutes d’esquí, compartir sortides en grup i en família, promoure l’activitat física i gaudir de l’esport a l’aire lliure en època de neu.

El tret de sortida de la nostra col·laboració amb l’esquí de fons és la 19a marxa Puigcerdà fons que se celebra diumenge 9 de febrer. Té lloc a l’Estació de la Llosa (Capcir) i compta amb recorreguts de 25, 10, 5 i 2.5 Km, en les categories familiar, adult i infantil. En aquest cas, s’accepta només l’estil d’esquí de fons clàssic.

A continuació, la 30a Andorra fons es convoca el diumenge 16 de febrer de 2020 a Naturlàndia 2.000 – La Rabassa (Andorra), amb traçats de 14, 10 i 5 Km, amb les mateixes categories i estil d’esquí nòrdic clàssic i també patinador.

La 29a Marxa de l’Arp serà la darrera cita, el diumenge 1 de març de 2020 a Tuixent La Vansa (Alt Urgell), amb una ruta de 21 Km i una altra de 10 Km en categories familiar, adult i infantil i estil d’esquí nòrdic clàssic. Una particularitat és que s’hi participa per parelles, que poden ser mixtes o del matsix sexe. Les persones que fan tàndem han d’esquiar juntes durant tot el recorregut i han creuar l’arc d’arribada agafades de la mà. Per ampliar les possibilitats de participants, també es poden fer equips de tres persones.

La Marxa Pirineu, que es va haver d’ajornar, s’ha fixat per al diumenge 8 de març i seguirà el recorregut que uneix l’Estació d’esquí de Lles amb l’Estació d’esquí d’Aransa (Cerdanya).

Us animem a prendre-hi part i a gaudir de la festa de cloenda, en la que es distingirà l’esportista que hagi intervingut a totes les marxes. Participar i compartir traçada ja és la millor recompensa!

Si no et vols perdre les últimes notícies…