Càritas d’Urgell ha inaugurat un Centre Especial de Treball (CET) del Grup Grapats gràcies a la col·laboració i el suport  que hem donat des de PEUSA. A més, hem fet un altre donatiu que l’entitat social dedicarà a inversions en emergències socials, una de les necessitats que es manifesten amb més intensitat en aquesta tardor, per causa de la pèrdua de molts llocs de treball. En total, la nostra aportació ha sigut de 40.000€ en 2 anys.

El donatiu s’ha lliurat al director de Càritas, Josep Casanova, durant una visita que hem realitzat a les instal·lacions del nou Centre Especial de Treball. Amb aquesta acció es reforça el nostre compromís i la vinculació que mantenim amb l’entitat d’ajuda social i amb el projecte del Centre Especial de Treball. Arran de l’acord, Càritas ens ha distingit com a ‘Empresa amb cor’.

Les demandes d’ajuda a Càritas s’han incrementat des del mes de març de 2020 de manera molt notable. Els serveis d’emergència social han atès a Catalunya més 103.000 persones, un 63% que abans de la declaració de la pandèmia. A l’Urgell la situació ha empitjorat la situació de pobresa de moltes persones: una de cada quatre persones ateses per Càritas no disposa de cap ingrés i una de cada tres no havia necessitat abans cap ajut.

L’Alt Urgell en el context de pandèmia

Les ajudes que Càritas d’Urgell ha donat a la Diòcesi el 2020 quasi ha doblat el que es van atorgar el 2019. A final d’octubre de l’any 2019 es van distribuir ajuts per valor de 140.490,52  euros i enguany, en les mateixes dates s’han donat ajudes per valor de 228.268,18.

Concretament, a La Seu d’Urgell en aquest exercici 2020 fins el 31 d’octubre s’han donat ajuts directes per a habitatge i subministraments, per aliments, salut, educació, neteja, estris per valor de 68, 424,82 euros, el que significa un augment molt substancial dels ajuts lliurats, en més d’un 62% respecte de l’any anterior, quan es van lliurar ajuts directes a La Seu d’Urgell per valor de 42, 585,30 euros a data 31 d’octubre de 2019.

Desglossat per casos, s’han donat ajuts per habitatge i subministraments per valor de 34.537, 68 euros respecte els 23.190,51 euros l’octubre de 2019. Aquesta és la necessitat que es manifesta més urgent i que suposa un volum més important d’ajuts.

D’altres partides importants són les d’ajuts per aliments, que s’ha incrementat molt notablement: de 3.169 euros als 12.889,44 euros; i també per necessitats de la salut, educació, neteja i roba i objectes.

Reforcem el nostre compromís amb l’entitat d’ajuda social i amb el projecte del Centre Especial de Treball i, arran de l’acord, Càritas ens ha distingit com a ‘Empresa amb cor’.

Empresa amb cor

Caritas Urgell ha distingit PEUSA com a ‘empresa amb cor’, un reconeixement de caire intern vinculat a la col·laboració entre ambdues organitzacions. Avui PEUSA té aproximadament 1.400 socis titulars d’accions de l’empresa, la major part dels quals són veïns i veïnes de la Seu d’Urgell i del territori proper del Pirineu. Els darrers anys hem impulsat el nostre compromís amb el foment de les energies renovables, com ho demostra el fet que actualment tota l’energia que comercialitzem és d’origen 100% renovable.

En l’àmbit social, col·laborem amb diferents entitats comarcals amb finalitats benèfiques i socials i hem posat en marxa diferents mesures per donar suport a les persones que tenen dificultats per fer front a les seves despeses energètiques. El nostre objectiu és atenuar el màxim possible la pobresa energètica. Per això, entre d’altres accions, quan es va declarar la pandèmia per Covid19 vam fer donació de 50.000 € al Consorci d’Atenció de Persones de l’Alt Urgell per atendre necessitats del territori.

Si no et vols perdre les últimes notícies…