Treballar colze a colze amb l’empresa catalana Doctor Energy, amb seu a Granollers (Valles Occidental), ens aporta la garantia de comptar amb especialistes i, al capdavall, suma valor. Doctor Energy és una xarxa de professionals de l’enginyeria, dedicada a instal·lar plaques fotovoltaiques i a promoure la mobilitat elèctrica. En el nostre dia a dia, des de PEUSA col·laborem amb aquest equip tècnic per posar en marxa les infraestructures d’autoconsum energètic adreçades a tot tipus d’usuari, tant domèstic, com empresarial i industrial. Alhora, suposa un important impuls per a l’auto producció d’energia renovable i l’ús de vehicle elèctric. “Compartim valors i objectius corporatius”, apunta Joel Boix, director comercial de PEUSA, “i això ens permet un creixement eficient i sostenible, amb l´objectiu de treballar conjuntament amb el client que fa una aposta ferma per la sostenibilitat i les energies renovables”.

En la nostra voluntat de democratitzar cada dia més el consum d’energia renovable, el nostre tàndem amb Doctor Energy respon a la lògica del treball conjunt entre una companyia elèctrica i un equip de gran valor, amb el qual ens reforcem. “La connexió es produeix perquè vam trobar una companyia elèctrica no massa gran, amb valors socials de compromís amb la seva àrea d’influència, i que fos 100% renovable i aquesta és PEUSA”, explica Javier Lobo, director de Doctor Energy. Una mida similar i el fet de ser de Km 0 és punt a favor en la nostra connexió empresarial.

Lleida, Sabadell, Terrassa, Sant Cugat i la seu central de Granollers formen part de la seva implantació a Catalunya, si bé la seva expansió prevista inclou tot l’Estat espanyol (València, Madrid i Sevilla, entre d’altres) i té la mirada posada a alguns països de Llatinoamèrica. “Som ambaixadors de PEUSA fora del territori del Pirineu”, explica gràficament Javier Lobo.

Democratitzar el consum d’energia renovable, objectiu comú de PEUSA i Doctor Energy.

Estalvi i eficiència energètica

L’energia 100% renovable que subministrem des de PEUSA forma part de la cartera de serveis que ofereix Doctor Energy i, segons el seu director, la clau està en l’estalvi i en la garantia de respecte a l’entorn. “Sempre fem l’estudi per a una instal·lació fotovoltaica en funció de consum de l’usuari i si proposem PEUSA com a alternativa és perquè implica un estalvi amb un subministrament 100% renovable”. Per això, és essencial establir comparatives constants amb els preus de mercat vigents que permetin mostrar a clients i futurs clients que sovint es paga més del que correspondria

En aquest cas, el més habitual –segons explica el director de Doctor Energy– i que cal revertir és tenir una potència contractada superior a la que caldria, a més de signar contractes amb trams horaris que no corresponen a la pròpia pauta de consum.

Recomanar hàbits per reduir la factura i procediments sobretot als clients empresarials és un altre dels serveis, vinculat amb l’assessorament en eficiència energètica. L’administració pública però també les empreses i els usuaris individuals són destinataris d’aquesta tasca. I la constant de la nostra col·laboració rau en la voluntat d’aportar estalvi, sempre subministrant energia 100% verda.

El gruix del servei que prestem conjuntament PEUSA i Doctor Energy s’adreça a empreses, perquè és on l’estalvi pot ser més contundent: “es pot situar en  centenars d’euros d’estalvi mensual”, segons les valoracions de Doctor Energy en la seva col·laboració amb PEUSA. Ara bé, l’usuari domèstic també s’hi inclou i, al capdavall, les decisions a les empreses les prenen persones. “La transformació energètica dependrà del comportament de les persones”, conclou Javier Lobo.

Cotxe elèctric i factura raonable

Pel que fa a mobilitat elèctrica, des de PEUSA i Doctor Energy tenim clar que instal·lar punts de recàrrega de vehicle elèctric requereix dimensionar bé el consum, ja que l’augmenta de manera evident. “Cal ajustar la potència a la franja horària de càrrega del vehicle, ser 100% transparent en comunicar el cost energètic d’aquell període de temps concret i poder proposar bones condicions”, explica Javier Lobo. Tot plegat és essencial perquè habitualment la mobilitat elèctrica, tant de consumidors domèstics com empresarials i industrials, va lligada a disposar de plaques fotovoltaiques per produir la pròpia energia mitjançant autoconsum. “Des de PEUSA hem instal·lat els 3 primers punts de recàrrega de vehicle elèctric al Pirineu, 2 a la Seu d’Urgell i 1 a Martinet de Cerdanya, i és un tema amb el que som especialment sensibles”. També cal tenir en compte els aparells de climatització i d’altres instal·lacions electròniques existents.

“La generació elèctrica suposa descarbonitzar l’economia i això vol dir que l’autoconsum serà el 20% de la generació d’energia l’any 2030 o 2035”, calcula el director de Doctor Energy. “Aquestes xifres suposen multiplicar per 22 la potència instal·lada d’autoconsum a Europa i al món encara més, sobretot als països emergents, on la xarxa elèctrica no sempre arriba i l’autoconsum té més sentit”.

Si no et vols perdre les últimes notícies…