Des de PEUSA financem la compra i col·locació de 7 menjadores per a ocells al Parc del Segre i 8 caixes niu al Parc del Valira de la Seu d’Urgell. Aquesta iniciativa forma part d’un projecte que va iniciar l’Ajuntament de la Seu d’Urgell l’any 2013, i al qual ens hem sumat per tal de promoure la biodiversitat en zones urbanes i afavorir l’observació d’aus i alhora disposar d’un recurs pedagògic i científic per a les escoles.

En total s’han instal·lat 7 menjadores amb diversos tipus de fruits que serviran per alimentar diferents espècies com la mallerenga, el verdum, el pardal, la cadernera i el lluer, sobretot a la tardor i l’hivern, que és quan més escasseja l’aliment per a aquests ocells. També s’ha fet la instal·lació de 8 caixes niu per afavorir la nidificació de la carbonera, la mallerenga blava, el picassoques blau i el colltort.

Aquest projecte forma part de les accions mediambientals i de promoció de l’educació ambiental al territori que impulsem, conjuntament amb la digitalització i l’eliminació de les factures en paper o la mobilitat elèctrica, entre altres.

Tal com s’ha exposat a l’informe d’avaluació d’indicadors mediambientals, l’estat ambiental de la Seu d’Urgell i el seu entorn és positiu. S’han analitzat 15 bioindicadors, dels quals 7 tenen una tendència positiva. Entre aquests bioindicadors podem destacar les papallones, els ocells de riu, la llúdriga, i les línies elèctriques.

Si no et vols perdre les últimes notícies…