PEUSA continua amb la seva contribució per al finançament de diferents accions socials destinades a donar suport a les persones més desfavorides i amb menys recursos de la comarca.  Al tancament de l’exercici 2017, PEUSA ha contribuït amb 180.422€ a partides socials.

Les accions principals coincideixen amb les d’anteriors exercicis i són: el pagament de les factures de persones en condició de Pobresa Energètica, el finançament del Bo Social i donacions econòmiques a diverses entitats comarcals sense ànim de lucre dedicades a fins socials.

Les contribucions que anualment fa PEUSA a aquestes causes formen part de la seva política de responsabilitat social corporativa, prioritat i fonament del conjunt de les accions que desenvolupa l’empresa des de fa molts anys en l’àmbit social.

De la xifra esmentada s’han destinat 70.710€ al pagament de les factures de subministrament elèctric de les persones en risc d’exclusió residencial, el que s’entén, segons la Llei 24/2015 de la Generalitat de Catalunya, com a Pobresa Energètica.

La implicació de l’empresa en aquest sentit és màxima. La coordinació amb els Serveis Socials, tant de l’Alt Urgell com de la Cerdanya, segueix sent permanent i fonamental per a poder complir amb aquest objectiu.  Des de la implantació d’aquesta Llei l’any 2015, podem afirmar que no s’ha realitzat cap tall de subministrament a persones en risc d’exclusió social.

La partida destinada a finançar el Bo Social ha estat de 78.712€. Recordem que PEUSA està obligada a fer aquesta aportació al Bo Social, tot i que la seva comercialitzadora Hidroelèctrica del Valira, no pot oferir la tarifa corresponent als seus clients. Més informació a l’apartat Bo Social.

Dins l’àmbit de l’Acció Social, PEUSA segueix  col·laborant amb les diferents entitats comarcals que donen suport a les persones més necessitades.

Aquestes entitats són Càritas d’Urgell, Nou Grapats, Gran Recapte d’Aliments, Taller Claror i Sedis Airam. L’aportació econòmica inclosa en el pressupost de l’any 2017 ha estat de 31.000€.

El conjunt de les accions descrites suposen un compromís que es va iniciar fa dècades i que PEUSA manté any rere any.

Si no et vols perdre les últimes notícies…