PEUSA comercialitza energia produïda en la seva totalitat a partir de fonts d’energia renovables, en el nostre cas, hidràulica i solar. Les fonts d’energia renovables són les que s’obtenen de fonts naturals inesgotables ja que són capaces de regenerar-se de forma natural.

A PEUSA fem una aposta clara per un futur més sostenible, oferint als nostres clients, tant domèstics com industrials, energia 100% verda. I tot sense cap cost addicional.

Gran part de l’energia que consumeixen els clients de PEUSA es produeix a centrals hidroelèctriques pròpies, situades al riu Valira (CH d’Anserall i Santa Llúcia). També hi contribueixen de forma complementària altres centrals de la zona així com els productors fotovoltaics connectats a la xarxa de PEUSA.

La resta d’energia consumida i no produïda a la nostra a la comarca la certifiquem mitjançant el sistema d’etiquetatge establert per la CNMC (Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia) que ens garanteix el seu origen 100% renovable. D’aquesta manera,  TOTS ELS CLIENTS DE  PEUSA CONSUMEIXEN I CONTRIBUEIXEN al foment d’aquestes energies.

Podeu consultar el mix de la comercialitzadora del grup PEUSA, HIDROELÈCTRICA DEL VALIRA, a l’enllaç següent; https://gdo.cnmc.es/CNE/resumenGdo.do?informe=etiquetado_electricidad. També teniu disponible aquesta informació, que han de publicar tots els comercialitzadors, a la part del darrere de la vostra factura.  En ella apareix la  següent gràfica on es poden veure les aportacions de cada font d’energia al mix del sistema elèctric espanyol així com el mix de producció d’HIDROELÈCTRICA DEL VALIRA 100% renovable.

Mix de Producció en el Sistema Elèctric Espanyol 2016

Mix Hidroelèctrica del Valira

Si no et vols perdre les últimes notícies…