Als parcs urbans de la ciutat de la Seu s’hi ha reforçat la col·locació de menjadores i caixes niu per a ocells, per facilitar-ne la presència i l’observació. En concret, s’han ubicat al Parc del Cadí (que s’afegeix a la iniciativa per primera vegada), al Parc del Valira i Horta del Valira i al Parc del Segre. Des de PEUSA hi hem contribuït per afavorir la diversitat ornitològica a les zones enjardinades de la ciutat, a espais diversos i situats tant al centre històric de la ciutat, com a tocar del riu.

 

A banda, també s’han instal·lat menjadores per a esquirols, una espècie de rosegador present a alguns dels parcs de la ciutat i fàcil d’observar.

Les menjadores s’instal·len principalment a la zona de jocs infantils dels parcs, per facilitar l’observació d’ocells i esquirols. Aquesta acció té un doble objectiu: proporcionar alimentació durant la temporada de tardor-hivern a espècies protegides presents al parc i als seus voltants i promoure l’educació ambiental gràcies a l’observació dels animals. A més, és un recurs pedagògic i científic per a les escoles.

 

En total s’han instal·lat 7 menjadores i 8 caixes niu al Parc del Segre i 15 menjadores, i 23 caixes niu al Parc del Valira i Horta del Valira i 3 menjadores al Parc del Cadí. Per tal de cobrir les necessitats alimentàries del màxim d’espècies a la tardor i a l’hivern, les menjadores contenen pipes, negrilló i cacauets, entre d’altres. Les petites aus que habitualment es troben als parcs de la ciutat són caderneres, lluers, mallerengues, verdums i pardals.

La temporada 2019-2020 des de PEUSA ja vam contribuir amb aquesta iniciativa, per ampliar el nombre de caixes niu instal·lades als parcs de la Seu amb un total de 8 i 7 menjadores, en col·laboració amb el projecte de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell des de l’any 2013.

Si no et vols perdre les últimes notícies…