La visita al Parc del Segre de la Seu per part de representants del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya és un clar indicador de l’interès del govern per la innovació en energies renovables. Aquesta infraestructura municipal especialitzada en piragüisme és el primer parc d’aigües braves a Europa que funciona amb plaques fotovoltaiques d’autoconsum energètic, i des de PEUSA ens ocupem de la instal·lació (que s’inicia a la primavera) i el subministrament. Per això, el director general de PEUSA, Marcel Dorna, i el director comercial, Joel Boix, han participat en la visita i han assistit a l’explicació tècnica feta al grup encapçalat pel conseller Damià Calvet i l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, en què també ha intervingut el gerent del Parc, Francesc Ganyet.
L’objectiu de la visita ha sigut conèixer de primera mà l’estratègia de transició energètica a 100% renovables que impulsa l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, que contempla “equipar totes les instal·lacions municipals amb panells fotovoltaics, que produeixin energia de fonts renovables”, segons ha explicat l’alcalde Jordi Fàbrega.
El conseller Calvet ha assegurat que “la Seu d’Urgell marca camí” en la necessària transició cap a una producció energètica amb fonts renovables. I ha explicat que des de la conselleria de Territori i Sostenibilitat existeix la ferma voluntat de “conèixer el projecte i posar-nos a disposició de l’Ajuntament perquè s’hi pugui aprofundir més”. Així mateix, Calvet ha confirmat que el projecte està alineat amb les necessitats del país i la seva economia, i ha recordat que “la reactivació econòmica ha d’estar centrada en l’Agenda Verda i una part passa per aquesta transició energètica”.
Aconseguir que el Parc del Segre disposi de plaques fotovoltaiques d’energia solar és una fita de la que des de PEUSA en sentim especialment orgullosos. Es tracta d’un concurs públic al qual van concórrer més d’una vintena de companyies d’arreu. “Per a nosaltres és una oportunitat d’aportar valor al sector de les renovables i al territori, de reduir l’impacte medi ambiental i de donar servei a la localitat on estem situats”, en paraules de Marcel Dorna.
La Seu d’Urgell marca camí en la necessària transició cap a una producció energètica amb fonts renovables.
40.000 persones cada any
Fins a 40.000 usuaris de mitjana gaudeixen cada any del Parc del Segre de la Seu, una instal·lació olímpica de titularitat municipal, que combina l’oferta lúdica adreçada a les persones com a espai d’oci i esbarjo amb la pràctica d’esports d’aigües braves al mes alt nivell. Va ser construït pels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.
L’activitat en aquest espai està assegurada durant tot l’any gràcies a una minicentral elèctrica que regula el cabal d’aigua i un sistema de remuntadors mecànics que permet tornar a l’inici del circuit sense sortir de la embarcació. Com a recurs esportiu, compta amb vestuaris, dutxes, un sistema de neteja del material (indumentària de neoprè, armilles salvavides, cascs, etc.) i un equip professional especialitzat.
Consta dels següents equipaments:
- Canal d’aigües tranquil·les de 800 m de llargada.
- Canal d’aigües braves, de 500 m i un desnivell de 6,5 m.
- Cabal fins a 12 m cúbics per segon.
El Parc Olímpic es un referent mundial de instal·lació sostenible dels Jocs de Barcelona 92 amb la doble utilització esportiva i turística .

Si no et vols perdre les últimes notícies…


